Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Xρηματοδότηση 43 εκατ. ευρώ για το νέο αεροδρομίου Πάρου
[Ζούγκλα]: Xρηματοδότηση 43 εκατ. ευρώ για το νέο αεροδρομίου Πάρου

[Ζούγκλα]: Xρηματοδότηση 43 εκατ. ευρώ για το νέο αεροδρομίου Πάρου

Xρηματοδότηση ύψους πλέον των 43 εκατ. ευρώ εντάσσοντας το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου Αεροδρομίου Πάρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εξασφάλισε ο δήμος Πάρου σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η ενιαία εργολαβία του έργου περιλαμβάνει τρία υπο-έργα:

-Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για τις αεροναυτικές υπηρεσίες, δηλ. νέο κτίριο αεροσταθμού (terminal) στεγασμένης έκτασης 12 χιλ. τ.μ., στον οποίο περιλαμβάνεται και σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αναγγελιών πτήσεων, τεχνολογία κοινής χρήσης CUTE σε κάθε σημείο των επιβατικών διαδικασιών και το σύνολο του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και του διαδρόμου προσγείωσης.

-Νέος πύργος ελέγχου και κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού

-Καταστήματα αφορολόγητων ειδών, εστιατορίων, γραφείων και χώρων στάθμευσης, προς εμπορική εκμετάλλευση.

Παράλληλες εργασίες εντάσσονται επίσης σε αυτό το έργο για το νησί, συγκεκριμένα αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, και έργα στα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφελείας.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η προκήρυξη του έργου από τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού να εκκινούν οι εργασίες με ορίζοντα αποπεράτωσης το τέλος του 2023. Με την ολοκλήρωση των έργων το αεροδρόμιο της Πάρου ανεβαίνει σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη των αερολιμένων, ενώ καθίσταται εθνικής σημασίας για τη χώρα μας, αποτελώντας μοναδικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων, αναφέρει ο δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!