Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Oι Βρετανοί κατασκοπεύουν τη Σύνοδο Κορυφής
[Ζούγκλα]: Oι Βρετανοί κατασκοπεύουν τη Σύνοδο Κορυφής

[Ζούγκλα]: Oι Βρετανοί κατασκοπεύουν τη Σύνοδο Κορυφής

Υπό τον φόβο… παρακολούθησης από τα «αδιάκριτα αυτιά» της MI6, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ζήτησε από τους ηγέτες της Ε.Ε να παραδώσουν κινητά και tablets όταν έφθασε η κρίσιμη ώρα της συζήτησης για το Brexit.

Όπως μεταδίδει ο David M. Herszenhorn του Politico, οι συσκευές παραδόθηκαν από τους ηγέτες και τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα ντουλάπια στον πέμπτο όροφο του κτιρίου Europa, ενώ δόθηκε προσωπικό κλειδί για κάθε ντουλάπι σε κάθε αρχηγό.

«Μπορούν να φύγουν από την αίθουσα αν προκύψει κάποιο επείγον τηλεφώνημα, αλλά δεν μπορούν να φέρουν κινητό τηλέφωνο μέσα στην αίθουσα, όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit», αναφέρουν οι πηγές του Politico.

Δείτε το δημοσίευμα του Politico:

Ενδεικτικό είναι και το tweet της ρεπόρτερ του Bloomberg:

«Η Βρετανία να εφαρμόσει τη συμφωνία του Brexit, τελεία και παύλα»

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέμειναν η Βρετανία να εφαρμόσει «πλήρως» τη συμφωνία που διέπει την αποχώρησή της από την ΕΕ την 31η του περασμένου Ιανουαρίου, χωρίς να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους,

«Τελεία και παύλα», δήλωσε μάλιστα σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Είκοσι Επτά.

«Όσον αφορά τη συμφωνία αποχώρησης και τα πρωτόκολλά της πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, τελεία και παύλα», υπογράμμισε, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ διεξάγονται με μεγάλη βραδύτητα. Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν στα τέλη Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Boris Johnson που αναθεωρεί μερικώς τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!