Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Tα βραβεία του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
[Ζούγκλα]: Tα βραβεία του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

[Ζούγκλα]: Tα βραβεία του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 80.000 θεατές και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να συμμετέχουν στις online δράσεις της εφετινής διοργάνωσης.
Πολλές ταινίες έγιναν γρήγορα sold out ενώ μεγάλη προσέλευση είχε επίσης το αναπτυξιακό τμήμα του Φεστιβάλ, η Αγορά, η οποία εφέτος στήριξε το ελληνικό σινεμά με νέες πρωτοβουλίες, ενέργειες και βραβεία.

Το 61ο Φεστιβάλ διοργάνωσε μια σειρά από εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα στον δημόσιο χώρο στο πλαίσιο της κεντρικής θεματικής του «Οικειότητα: μια σύγχρονη τυραννία». Έργα τέχνης, videomapping, αλλά και το TheGlasshouseProject στόλισαν τους δρόμους, τις πλατείες και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δίνοντας μερικές εικόνες χαράς και ελπίδας στους κατοίκους της πόλης που πήραν μια καλλιτεχνική γεύση στις ελάχιστες μικρές βόλτες για άσκηση, για ψώνια, για κάλυψη των βασικών αναγκών στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Στόχος είναι οι εκθέσεις αυτές να παραμείνουν στον δημόσιο χώρο της πόλης και μετά τη λήξη του φεστιβάλ.

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγιναν δύο online καθολικά προσβάσιμες προβολές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών Μια τρελλή τρελλή οικογένεια του Ντίνου Δημόπουλου και Πρωινή Περίπολος του Νίκου Νικολαΐδη. Οι ταινίες προβλήθηκαν με ακουστική περιγραφή (AD: AudioDescription) για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους (SDH: Subtitles for the DeaforHard of Hearing).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!