Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Βουλή: Η Συμφωνία των Πρεσπών στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης
[Ζούγκλα]: Βουλή: Η Συμφωνία των Πρεσπών στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

[Ζούγκλα]: Βουλή: Η Συμφωνία των Πρεσπών στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, τέθηκε και το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που άνοιξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την στήριξη των θυμάτων του «Ιανού» και της πανδημίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, αφού καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήρθε σήμερα στη Βουλή για να πει ψέματα, για να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στον πόνο των πολιτών της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας και όσων επλήγησαν από την καταστροφή» αναφέρθηκε και στις αναφορές του κ. Τσίπρα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Λιβανός, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε προεκλογικά τις πλημμέλειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και σας είχε καλέσει τότε, όταν δυστυχώς ήσαστε πλειοψηφία, να μην την ψηφίσετε». Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την συμφωνία, πλέον «αποτελεί ευθύνη της χώρας μας και της κυβέρνησής μας για να την εφαρμόσουν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως η κυβέρνηση της ΝΔ «σε αντίθεση με σας, τιμούμε την υπογραφή της χώρας και την συνέχεια της χώρας». Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα «επιτέλους να αντιληφθεί πως είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι πρόεδρος δεκαπενταμελούς» ζητώντας του «να σταματήσει να ερμηνεύει την εξωτερική πολιτική με όρους ρεβανσισμού και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων». Κατανοώ, είπε, ότι «σας είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνει για το καλό του τόπου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέρθηκε όμως και στα όσα λέγονται από την Τουρκία περί «αποστρατικοποίησης των νησιών», επισημαίνοντας πως αυτό «είναι ένα σοβαρό θέμα και καλό είναι κάποιοι – και μέσα σε αυτή την αίθουσα – να παρακολουθούν τι λέει μεν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, αλλά να μην τα υιοθετούν, και βεβαίως να μην το επαναλαμβάνουν για λόγους προπαγάνδας και επικοινωνίας η οποία θα γυρίσει απέναντι στη χώρα μας». Μάλιστα, επισήμανε πως «αυτές οι ανακοινώσεις της Τουρκίας στερούνται ερείσματος στο διεθνές δίκαιο».

Σχετικά με το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά την στήριξη των πληγέντων από την θεομηνία, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα από αυτά που έχουν συμβεί και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση πως προσπαθεί να κερδοσκοπήσει, όπως άλλωστε κάνει και με το ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών για τον κορονοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!