Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Βεσυρόπουλος: Καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
[Ζούγκλα]: Βεσυρόπουλος: Καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

[Ζούγκλα]: Βεσυρόπουλος: Καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση προκλήθηκε από την ανάγκη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, τόνισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος. Δεν είναι και δεν μπορεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) να εμφανίζεται ως τιμητής στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έλλειψη πολιτικού αφηγήματος, αξιοπιστίας και προτάσεων.

«Η επιστροφή στη ρητορική του 2014 είναι φυγή προς τα πίσω και φυγή από την πραγματικότητα» είπε υφυπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας ότι η επανάληψη του συνθήματος «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» από τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί γέλιο και σκωπτικά σχόλια, όταν η κυβέρνηση του «έκανε πάνω από 25.000 πλειστηριασμούς. Ήσασταν κυβέρνηση φόρων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τροπολογία για την άσκηση διώξεων σε όσους εμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς και ότι όταν κυβέρνησε με αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να ξαναγυρίσει σε αυτά που έλεγε το 2014.

Όσο για την προστασία της 1ης κατοικίας, είπε ότι με την «περήφανη» διαπραγμάτευσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε στην πώληση κόκκινων δανείων σε funds, ότι από τον Φεβρουάριο του 2019 σταμάτησε η προστασία της 1ης κατοικίας, και ότι ο νόμος που ψήφισε μετά, προσέλκυσε μικρό αριθμό δανειοληπτών, κάτι που έδειξε την αποτυχία του νόμου αυτού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!