Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Βέλγιο: Αυξάνονται οι ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό
[Ζούγκλα]: Βέλγιο: Αυξάνονται οι ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

[Ζούγκλα]: Βέλγιο: Αυξάνονται οι ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Το Βέλγιο αποφάσισε να αυξήσει από σήμερα, Τετάρτη, τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας που θα προορίζονται για τους ασθενείς με κορωνοϊό μετά τη σαφή αναζωπύρωση των μολύνσεων, ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στο εξής το 25% των περίπου 2.000 κλινών στις ΜΕΘ της χώρας θα πρέπει να προορίζεται για τους “ασθενείς με Covid”, έναντι 15% που είναι μέχρι σήμερα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Βενσιάν Σαρλιέ, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα.

Το Βέλγιο όπου 10.211 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας, γνωρίζει από τα μέσα Σεπτεμβρίου μεγάλη αναζωπύρωση των μολύνσεων, που έχει ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες την ξαφνική αύξηση των νοσοκομειακών νοσηλειών και των θανάτων.

Την Τρίτη, οι Αρχές κατέγραφαν 267 ασθενείς στις ΜΕΘ έναντι 243 τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί φοβούνται μήπως ο αριθμός αυτός διπλασιαστεί και ξεπεράσει τους 500 έως το τέλος του μήνα ή ακόμη και τους χίλιους τον Νοέμβριο, πλησιάζοντας το απόλυτο ρεκόρ (1.285) που καταγράφηκε στις 8 Απριλίου στην κορύφωση της πανδημίας.

Στις αρχές Ιουλίου, τη στιγμή που οι καμπύλες “ίσιωναν”, τα νοσοκομεία του Βελγίου μπόρεσαν να επιστρέψουν στη λεγόμενη φάση “ενημέρωσης” περιορίζοντας στο 15%, δηλαδή 300 κλίνες, “την ικανότητα των ΜΕΘ” για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Είχε προβλεφθεί ωστόσο από τότε να ενεργοποιηθεί η φάση “δράση” και να διατεθούν περισσότερες κλίνες σε περίπτωση αναζωπύρωσης, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα για “την προετοιμασία ενός δεύτερου κύματος”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!