Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ΒΕΑ: “Πόροι 850 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για δάνεια σε ΜΜΕ”
[Ζούγκλα]: ΒΕΑ: “Πόροι 850 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για δάνεια σε ΜΜΕ”

[Ζούγκλα]: ΒΕΑ: “Πόροι 850 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για δάνεια σε ΜΜΕ”

Παρουσίαση των προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, έκανε σε πρόσφατη εκδήλωση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, προσκεκλημένη από τον πρόεδρο του Β.Ε.Α, Π. Ραβάνη και τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Για το πρόγραμμα δανειοδότησης επιχειρήσεων οι οποίες υφίστανται τις δυσμενείς επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID, για κεφάλαια κίνησης για 2 χρόνια, άτοκα, είπε ότι λόγω της αυξημένης συμμετοχής προστέθηκαν επιπλέον πόροι ύψους 850 εκατ. ευρώ, ώστε να ενταχθούν επιπλέον επιχειρήσεις σε αυτό.

Οι πόροι θα διατεθούν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση δανειοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά δεν εγκρίθηκε καμία από αυτές, λόγω μη διαθεσιμότητας πόρων.

Για το νέο πρόγραμμα «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19» που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε δανειακά κεφάλαια κίνησης, μέσω της παροχής εγγυοδοσίας, σε χαρτοφυλάκιο με ανώτατο όριο, επισήμανε ότι η λογική του προγράμματος είναι να μετριάσει το ρίσκο για τον επιχειρηματία και την απαίτηση εμπράγματων εγγυήσεων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ζητούνται μικρότερες εμπράγματες εγγυήσεις από τον ιδιώτη (40%) με το υπόλοιπο 60% να το αναλαμβάνουν η Τράπεζα και το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Α Π. Ραβάνης, οι Αντιπρόεδροι Κ. Δαμίγος, Ι. Μάνος ο Οικον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!