Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η Βαγδάτη θεωρεί «επικίνδυνη» την απειλή μιας αμερικανικής αποχώρησης από το έδαφός της
[Ζούγκλα]: Η Βαγδάτη θεωρεί «επικίνδυνη» την απειλή μιας αμερικανικής αποχώρησης από το έδαφός της

[Ζούγκλα]: Η Βαγδάτη θεωρεί «επικίνδυνη» την απειλή μιας αμερικανικής αποχώρησης από το έδαφός της

Η Βαγδάτη απάντησε επίσημα σήμερα στην απειλή της Ουάσινγκτον ότι θα κλείσει την πρεσβεία της λόγω της αύξησης των επιθέσεων κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ στο Ιράκ, καταγγέλλοντας μια «επικίνδυνη» απόφαση και προσπαθώντας να καθησυχάσει τις άλλες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έδωσε τελεσίγραφο στο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα: είτε οι επιθέσεις σταματούν είτε η Ουάσινγκτον κλείνει την πρεσβεία της και ανακαλεί τους 3.000 στρατιώτες και τους διπλωμάτες της.

Μια αμερικανική αποχώρηση θα σήμαινε το τέλος του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, καθώς η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζει να απειλεί, αναφέρουν με ανησυχία διπλωμάτες στη Βαγδάτη.

Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Φουάντ Χουσέιν δήλωσε ότι φοβάται πως μια αποχώρηση των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει στην αποχώρηση και άλλων χωρών που έχουν δεσμευτεί επίσης στην καταπολέμηση του ISIS (Ισλαμικό Κράτος). Αυτό θα ήταν «επικίνδυνο», γιατί το ΙΚ απειλεί το Ιράκ αλλά και ολόκληρη την περιοχή.

Μια αποχώρηση των ΗΠΑ μπορεί κυρίως να καταφέρει βαρύ πλήγμα στον πρωθυπουργό Μουστάφα αλ-Καζίμι, παρότι ο ίδιος έγινε δεκτός με μεγάλη επισημότητα στον Λευκό Οίκο μόλις πριν από δύο μήνες.

Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε

Αυτός ο πρώην αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών, από τότε που ανήλθε στην εξουσία τον Μάιο, ενεπλάκη σε μια αναμέτρηση με τους φιλοϊρανούς, που αποτελούν την πλειοψηφία του κοινοβουλίου και διαθέτουν αρκετό οπλισμό για να αποτελούν, σύμφωνα με δυτικούς στρατιωτικούς, μεγαλύτερη απειλή από το ΙΚ στο Ιράκ.

Από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2020, περίπου 40 επιθέσεις με πυραύλους είχαν στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ και τις ιρακινές βάσεις που στεγάζουν Αμερικανούς στρατιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!