Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο. Τζουμπλάτ: Η γαλλική πρωτοβουλία είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ο Λίβανος
[Ζούγκλα]: Ο. Τζουμπλάτ: Η γαλλική πρωτοβουλία είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ο Λίβανος

[Ζούγκλα]: Ο. Τζουμπλάτ: Η γαλλική πρωτοβουλία είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ο Λίβανος

Ο κορυφαίος Λιβανέζος πολιτικός Ουαλίντ Τζουμπλάτ δήλωσε σήμερα πως φαίνεται ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν πως οι προσπάθειες της Γαλλίας για την έξοδο του Λιβάνου από την κρίση είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί η χώρα.

Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάρρευση που αντιμετωπίζει ο Λίβανος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητά του μετά τον εμφύλιο πόλεμο της περιόδου 1975-1990.

Η Γαλλία ασκεί πιέσεις στους Λιβανέζους πολιτικούς να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση για να αρχίσει η μεταρρύθμιση του κράτους, που μαστίζεται από τη διαφθορά, όμως ήδη έχει χαθεί η χθεσινή προθεσμία που είχε συμφωνηθεί με το Παρίσι για την εγκαθίδρυση της νέας κυβέρνησης.

«Φαίνεται πως μερικοί δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν πως η γαλλική πρωτοβουλία είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ο Λίβανος και να αποφευχθεί η εξαφάνισή του, όπως δήλωσε σαφώς ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών» έγραψε στο Twitter ο Τζουμπλάτ, ο κύριος ηγέτης της κοινότητας των Δρούζων του Λιβάνου.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Λίβανος κινδυνεύει να εξαφανιστεί αν δεν πραγματοποιηθούν κρίσιμης σημασίας μεταρρυθμίσεις.

Βουλευτής ενός μείζονος χριστιανικού κόμματος δήλωσε πως η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμης σημασίας 24ωρο κατά το οποίο είτε θα κερδίσει «η λογική» και θα σχηματιστεί κυβέρνηση, είτε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μουστάφα Αντίμπ θα παραιτηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!