Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Τουρκία: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη λίρα, αντιδρά ανοδικά το νόμισμα
[Ζούγκλα]: Τουρκία: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη λίρα, αντιδρά ανοδικά το νόμισμα

[Ζούγκλα]: Τουρκία: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη λίρα, αντιδρά ανοδικά το νόμισμα

Κέρδη καταγράφει η τουρκική λίρα στις συναλλαγές της Τετάρτης μετά την απόφαση των τραπεζικών αρχών να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στις συναλλαγές στο νόμισμα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει να επιβραδυνθεί η φυγή κεφαλαίων από την Τουρκία, που οδήγησε το νόμισμα φέτος να καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Η λίρα βρέθηκε να κερδίζει έως 1% στο 8,0787 έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση των αρχών να αυξήσουν το ποσό στις συμφωνίες για ανταλλαγές (swaps) νομισμάτων και για παράγωγα που μπορούν να πραγματοποιούν οι τουρκικές τράπεζες με ξένους αντισυμβαλλομένους. Νωρίτερα το νόμισμα έχανε έως 0,6%.

Ειδικότερα, στις πωλήσεις του τουρκικού νομίσματος, το όριο για τις τράπεζες αυξήθηκε στο 5% του μετοχικού τους κεφαλαίου από 2% προηγουμένως, για συναλλαγές με ορίζοντα ωρίμανσης τις επτά ημέρες.

Για ωρίμανση στις 30 ημέρες το όριο αυξήθηκε στο 10% από 5% προηγουμένως και για ένα έτος στο 30% από 20%, όπως ανακοινώθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να απολύσει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Μουράτ Ουισάλ, και να αποδεχτεί την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας των πολιτικών για τον περιορισμό της συμμετοχής των ξένων επενδυτών στις αγορές χρήματος της Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!