Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Tοπίo του Ντέιβιντ Χόκνεϊ θα πωληθεί σε δημοπρασία
[Ζούγκλα]: Tοπίo του Ντέιβιντ Χόκνεϊ θα πωληθεί σε δημοπρασία

[Ζούγκλα]: Tοπίo του Ντέιβιντ Χόκνεϊ θα πωληθεί σε δημοπρασία

Ο οίκος δημοπρασιών Phillips θα διοργανώσει σύντομα την πώληση έργων του 20ου αιώνα και Σύγχρονης Τέχνης στη Νέα Υόρκη.
Ένα από τα έργα που θα πωληθούν στη δημοπρασία είναι ένας σπάνιος πίνακας ζωγραφικής του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, με τίτλο Nichols Canyon, τον οποίο δημιούργησε ο αείμνηστος καλλιτέχνης το 1980. Η αξία του έργου εκτιμάται πριν από την πώληση στα 35 εκατομμύρια δολάρια.
«Το έργο Nichols Canyon είναι ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα του Χόκνεϊ – και αναμφίβολα ο πιο σημαντικός πίνακας τοπίου του καλλιτέχνη σε ιδιωτικά χέρια. Σηματοδοτώντας την αρχή της δεκαετίας της σειράς πανοραμικών τοπίων, είναι ένα από τα δύο μνημειώδη έργα που φιλοτέχνησε ο Χόκνεϊ μετά την επιστροφή του στη ζωγραφική κάνοντας ένα σύντομο διάλειμμα εξερευνώντας τη φωτογραφία κατά τη δεκαετία του 1970. Το άλλο έργο, Mulholland Drive: The Road to the Studio, φυλάσσεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.
Το Nichols Canyon (προάστιο του Λος Άντζελες) θεωρείται το πρώτο ώριμο έργο τοπίο του Άγγλου ζωγράφου και είναι μια σύγχρονη απεικόνιση της αμερικανικής μεγαλούπολης. Από τις πισίνες της δεκαετίας του 1960 έως τον τρόπο ζωής της δεκαετίας του 1980, ο καλλιτέχνης πρόβαλε το Λος Άντζελες ως εξέχουσα μούσα στο παραγωγικό του έργο και το Nichols Canyon σηματοδότησε την αρχή του φημισμένου σώματος ζωγραφικών έργων με το πανόραμα της πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!