Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μετά τον Β’ ΠΠ καταγράφει η Αυστρία
[Ζούγκλα]: Τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μετά τον Β’ ΠΠ καταγράφει η Αυστρία

[Ζούγκλα]: Τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μετά τον Β’ ΠΠ καταγράφει η Αυστρία

Μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η οικονομία της Αυστρίας υποχώρησε κατά 14,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρει η Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία ανακοίνωσε σήμερα τους αντίστοιχους προκαταρκτικούς υπολογισμούς της.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μείωση στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε πραγματικούς όρους, δηλαδή εποχιακά και προσαρμοσμένη στις εργάσιμες ημέρες, ήταν 12,1%, και, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Τομπίας Τόμας, αυτή είναι η πλέον απότομη πτώση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στους τρεις μήνες μετά το lockdown, τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας άφησαν καθαρά το σημάδι τους κυρίως σε μεγάλα τμήματα του τομέα των υπηρεσιών.

Η μεγαλύτερη πραγματική πτώση κατά 61,1% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 65,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αφορούσε τον τομέα της στέγασης και της εστίασης.

Ακολουθεί ο τομέας της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού, που υποχώρησε κατά 35,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 27,0% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!