Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Τεράστιες οι ζημιές στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
[Ζούγκλα]: Τεράστιες οι ζημιές στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

[Ζούγκλα]: Τεράστιες οι ζημιές στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πτώση στις πωλήσεις, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη να λάβουν δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πανδημία του Covid-19 έχει πλήξει σοβαρά τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη. Οι απώλειες από την κρίση αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, κάτι που μεταφράζεται σε κάποιες δεκάδες δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το 2020 θα κλείσει με απώλειες άνω του 25% στις ταξινομήσεις καινούριων οχημάτων. Δηλαδή από τα 12,8 εκατ. αυτοκίνητα το 2019, οι πωλήσεις θα πέσουν στα 9,6 εκατ. φέτος.

Ο πρόεδρος και CEO της Ένωσης Κατασκευαστών, Michael Manley, δήλωσε ότι η πανδημία αποτελεί πολύ μεγάλο κίνδυνο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, προκαλώντας τεράστιες πιέσεις σε όλες τις εταιρείες.

Επίσης υποστήριξε ότι τα αυστηρά πρόστιμα που έχει θεσπίσει η ΕΕ σχετικά με τα όρια των εκπομπών ρύπων, σε συνδυασμό με την κρίση, θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα ορισμένων κατασκευαστών και ζήτησε την πολιτική και οικονομική υποστήριξη προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά και να μην απειληθούν άλλες θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!