Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Ταυτόχρονη φόρτιση Porsche από φορτηγά-γεννήτριες ισχύος 2.1MWh
[Ζούγκλα]: Ταυτόχρονη φόρτιση Porsche από φορτηγά-γεννήτριες ισχύος 2.1MWh

[Ζούγκλα]: Ταυτόχρονη φόρτιση Porsche από φορτηγά-γεννήτριες ισχύος 2.1MWh


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης


Ένας από τους προβληματισμούς που έχουν όσοι θέλουν να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ο χρόνος φόρτισης, που ξεκινά από τη μισή ώρα και φτάνει και τη… μιάμιση μέρα, αλλά και η ταυτόχρονη φόρτιση σε σταθμούς ανεφοδιασμού.

Αυτό εξαρτάται από τον φορτιστή ή την πρίζα που διαθέτει ο χρήστης. Όπως όμως φαίνεται, το πρόβλημα αυτό θα το ξεχάσουμε πολύ σύντομα καθώς οι εταιρείες εξελίσσουν υπερταχυφορτιστές που θα γεμίζουν τις μπαταρίες σε χρόνο ίσο με αυτόν που ξέρουμε από γέμισμα ρεζερβουάρ.

Ταυτόχρονη φόρτιση

Ένα απλό παράδειγμα είναι αυτό της Porsche, που έλυσε το θέμα της πλήρους ταυτόχρονης φόρτισης των Η Porsche διαθέτει 7 τέτοια φορτηγά-γεννήτριες…ηλεκτροκίνητων Taycan που χρησιμοποιούνται είτε στις δημοσιογραφικές δοκιμές που γίνονται στις πίστες όλου του κόσμου, είτε στα Track Experiences και Ice Experiences που διοργανώνονται επίσης σε διάφορες χώρες.

Συγκεκριμένα ειδικά διασκευασμένα φορτηγά-γεννήτριες (με capacity 2.1 megawatt/ώρα) αναλαμβάνουν την πλήρη φόρτιση των αυτοκινήτων, ενώ μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα 10 Taycan! Τα συγκεκριμένα φορτηγά είναι έτοιμα να παράσχουν ξανά ρεύμα μετά από 4 ώρες.

Η Porsche διαθέτει ήδη 7 τέτοιες μονάδες Porsche Turbo Charging και είναι σίγουρο πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο προσεχές διάστημα…

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!