Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Στη Λέρο η Λ. Μενδώνη: Πρέπει να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του νησιού
[Ζούγκλα]: Στη Λέρο η Λ. Μενδώνη: Πρέπει να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του νησιού

[Ζούγκλα]: Στη Λέρο η Λ. Μενδώνη: Πρέπει να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του νησιού

Τριήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στη Λέρο, «η πρώτη φορά που Υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται τη Λέρο, νησί με πολύ πλούσιο και εξαιρετικά ιδιαίτερο πολιτιστικό απόθεμα», όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η κ. Μενδώνη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου (τη Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων Αμαλία Ανδρουλιδάκη, τη Διευθύντρια Προστασίας Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Γιάννα Καράνη, την Έφορο Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μάνια Μιχαηλίδου και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου Γιώργο Καρυδάκη), αλλά και από τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλλια, τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Καστή και αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Λέρου, πραγματοποίησε αυτοψία σε μνημεία και σημεία ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατέστη απολύτως σαφές ότι κρίσιμη παράμετρο στην αναπτυξιακή προοπτική της Λέρου αποτελεί η ανάδειξη της ποικίλης πολιτιστικής της κληρονομιάς, του σημαντικού κτηριακού της αποθέματος, με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα του -ιδίως στις περιοχές Λακκί και Λέπιδα- αλλά και των οχυρωματικών έργων και εγκαταστάσεων από τους δυο παγκόσμιους πολέμους, κυρίως στην περιοχή της Πατέλας. Συγκεκριμένα το Λακκί (ή Πόρτολάγκο), που ιδρύθηκε το 1930, επί ιταλικής κατοχής, «είναι η μόνη σύγχρονη πόλη στην Ελλάδα -και η δεύτερη στην Ευρώπη- που σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε εξ αρχής, με ρυμοτομικά και αρχιτεκτονικά σχέδια ως πρότυπη πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!