Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «Stendur æva», νέο τραγούδι από τον Sigur Rós
[Ζούγκλα]: «Stendur æva», νέο τραγούδι από τον Sigur Rós

[Ζούγκλα]: «Stendur æva», νέο τραγούδι από τον Sigur Rós

Οι Sigur Rós έδωσαν στη δημοσιότητα νέο τραγούδι από το αναμενόμενο καινούργιο ορχηστρικό άλμπουμ «Odin’s Raven Magic», το οποίο ετοιμάστηκε με τους επίσης Ισλανδούς καλλιτέχνες Maria Huld Markan Sigfúsdóttir, Hilmar Örn Hilmarsson και Steindór Andersen.

Το «Stendur æva (Είναι ζωντανό)» ξεκινά με μια υπνωτική μουσική επανάληψη, παιγμένη σε μια μοναδική μαρίμπα που έχει κατασκευαστεί από χοντροκομμένα κομμάτια πέτρας. Το τραγούδι οδηγεί ο Andersen, πριν αυτό καταλήξει σε ένα πιο αβάν γκαρντ μέρος με φωνητικά από τον Jónsi των Sigur. Όλα τα στοιχεία της σύνθεσης συγκεράζονται σε μια γαλήνια κλιμάκωση, με τη βαθιά φωνή του Andersen και το φαλτσέτο της φωνής του Jónsi να περιστρέφονται υπεράνω μιας μεγάλης χορωδίας και ορχήστρας.

Η ιδέα για το «Odin’s Raven Magic» προέρχεται από το Reykjavik Arts Festival του 2002 ήταν παραγγελία του φεστιβάλ και παίχτηκε λίγες φορές εκείνη τη χρονιά. Το άλμπουμ -θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου, στο Krunk μέσω της Warner Classics- είναι από μια ζωντανή ηχογράφηση της πλήρους, 70 λεπτών μουσικής σύνθεσης, η οποία παρουσιάστηκε στο La Grande Halle de la Villette στο Παρίσι.

Ο τίτλος του άλμπουμ είναι ο τίτλος κεφαλαίου από το μεσαιωνικό ισλανδικό σύγγραμμα «Edda», όπου ανησυχητικοί οιωνοί για το τέλος του κόσμου χαλούν ένα συμπόσιο των θεών. «Το “Hrafnagaldur Óðins (Odin’s Raven Magic)” επιδέχεται πολλές ερμηνείες και έχει πολλά υπονοούμενα που συνδαυλίζουν τη φαντασία» είπε, στο Rolling Stone, ο Hilmarsson για το ποίημα. «Είναι ένα πολύ οπτικό ποίημα, όλο εικόνες πτώσης και έναν κόσμο που παγώνει, από τον βορρά μέχρι τον νότο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!