Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Μέσα στον Οκτώβριο ανακοινώσεις για ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown
[Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Μέσα στον Οκτώβριο ανακοινώσεις για ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown

[Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Μέσα στον Οκτώβριο ανακοινώσεις για ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown

Ανακοινώσεις εντός του Οκτωβρίου για τη ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Πέρα από την πάγια ρύθμιση προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες να βοηθήσουμε» ανέφερε για οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown της άνοιξης. «Το πρόβλημα είναι διακριτό από τη ρύθμιση σε δόσεις λόγω του lockdown» είπε.

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ανέφερε πως γίνεται ο αλγόριθμος και φτιάχνονται οι μηχανισμοί στην ΑΑΔΕ προκειμένου να εκδοθεί η ΚΥΑ χορήγησης και το συντομότερο δυνατό και το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου να γίνει η καταβολή της γ΄ Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Για τον τέταρτο κύκλο επισήμανε πως θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις πληγείσες περιοχές από τον Ιανό αλλά και για επιχειρήσεις που συστηματικά από το Μάρτιο έως και σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα μείωσης τζίρου.

«Δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι υγειονομικές εξελίξεις» επισήμανε. «Η οικονομία δεν αντέχει ένα νέο lockdown, θα είναι οδυνηρές οι επιπτώσεις, θα πρέπει να το αποφύγουμε» ανέφερε. Αλλά «ταμειακά εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αν συμβεί» επισήμανε.

«Κάθε περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας, ακόμα και οι σημερινές επιλογές, έχει κόστος» για τον προϋπολογισμό και για την οικονομία, ανέφερε. Επισήμανε ότι η επίπτωση ενός lockdown ανά μήνα στην περίπτωση της Ελλάδος και για τους θερινούς μήνες είναι πάνω από 3% του ΑΕΠ λόγω της έμφασης στην τουριστική δραστηριότητα.

Ανέφερε επίσης πως έχουμε ένα βασικό σενάριο στον προϋπολογισμό για το 2020 και για το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!