Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξουμε ακόμα και lockdown
[Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξουμε ακόμα και lockdown

[Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξουμε ακόμα και lockdown

Η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ πιο ώριμο σημείο από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την προετοιμασία για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

O υπουργός προανήγγειλε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα «πέσει» σημαντική ρευστότητα στην ελληνική οικονομία ώστε να «ανασάνουν» όσο είναι εφικτό πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πάνω από 165.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Είναι κρίσιμο να τρέξουμε άμεσα τις διαδικασίες για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να υποβάλουν στην τελική φάση το αίτημά τους για να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση», η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο, θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ. μέσα στον Οκτώβριο.

Παράλληλα, προανήγγειλε έναν τέταρτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής τον Νοέμβριο, όπου «υπάρχουν σκέψεις» να ενσωματωθούν σε αυτόν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Αναφερόμενος στον δεύτερο κύκλο των εγγυοδοτικών προγραμμάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος, είπε ότι αυτός ο νέος κύκλος θα είναι πιο πολύ προσανατολισμένος προς τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. «Έχουν βγει τα στοιχεία και μαζί με τον προηγούμενο κύκλο εκτιμούμε ότι αναμένεται να προσεγγίσει τα 6 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!