Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Αυτό είναι το μείγμα της νέας οικονομικής πολιτικής
[Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Αυτό είναι το μείγμα της νέας οικονομικής πολιτικής

[Ζούγκλα]: Σταϊκούρας: Αυτό είναι το μείγμα της νέας οικονομικής πολιτικής

Συνετή δημοσιονομική πολιτική με συνεχή μείωση των ασφαλιστικών και των φορολογικών βαρών αλλά και με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Την πολιτική μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Μίλησε για μεγάλη αντοχή της ελληνικής οικονομίας στην πανδημία.

Αναφέρθηκε στα 24 δισ. μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση φέτος, αλλά και τα αποθεματικά που διατηρούνται για το μέλλον, το οποίο, όπως επισήμανε, παραμένει αβέβαιο. Εκτίμησε πως τα ταμειακά διαθέσιμα θα ενισχυθούν περαιτέρω με τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Περιέγραψε τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων μηνών στο τραπεζικό πεδίο, αλλά και στο πεδίο του Ελληνικού, της ιδιωτικοποίησης των τριών περιφερειακών λιμένων, αλλά και για την ενίσχυση των αμυντικών βιομηχανιών.

Παρ΄ όλα αυτά, επισήμανε πως υπάρχουν «πολλές κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις μπροστά μας». Αναφέρθηκε στους γεωπολιτικούς κινδύνους και είπε πως θα χρησιμοποιηθεί η δημοσιονομική ευελιξία με σωφροσύνη και το 2021 και θα γίνει βέλτιστη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων μέσα από την αξιοποίηση της ελληνικής αναπτυξιακής στρατηγικής που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για μία διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Η Ελλάδα είπε πως αναμένει να λάβει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης περίπου δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων και επιπλέον 12,5 δισ. ευρώ σε δάνεια. Και ακόμη θα συγκεντρώσει 14 δισ. από το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!