Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: SOS: Φυλαχτείτε από τον ιό της γραφειοκρατίας
[Ζούγκλα]: SOS: Φυλαχτείτε από τον ιό της γραφειοκρατίας

[Ζούγκλα]: SOS: Φυλαχτείτε από τον ιό της γραφειοκρατίας

Μία απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει ένας κάτοικος της Θεσσαλονίκης ο οποίος όντας άρρωστος αποφάσισε να επισκεφθεί το απόγευμα της Παρασκευής, το νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, λόγω εφημερίας.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο zougla.gr, επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών και εξετάστηκε από γιατρό στο τμήμα ΩΡΛ όπου του σύστησε να λάβει αντιβίωση. Και από δω ξεκινά το μαρτύριο του ασθενούς:

Ο γιατρός του έδωσε χειρόγραφη συνταγή για να πάρει την αντιβίωσή του. Φεύγοντας ο ασθενής από το νοσοκομείο, επισκέφθηκε το κοντινότερο φαρμακείο για να ξεκινήσει αμέσως την φαρμακευτική αγωγή. Εκεί, ενημερώθηκε από τον φαρμακοποιό πως η χειρόγραφη συνταγή δεν δικαιολογείται από τα ταμεία. Επίσης, επάνω στο έγγραφο αυτό δεν φαίνονται ούτε τα στοιχεία του θεράποντα ιατρού. Ακόμη, πληροφορήθηκε από τον φαρμακοποιό πώς εάν τον εξυπηρετήσει θα παρανομήσει καθώς απαγορεύεται να του δώσει την αντιβίωση, χωρίς επίσημη ιατρική συνταγογράφηση.

Ο ασθενής στη συνέχεια πήγε και σε άλλα φαρμακεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου ζει αλλά όλοι οι φαρμακοποιοί του έδωσαν την ίδια απάντηση.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το νοσοκομείο. Μίλησε με τον γιατρό που τον εξέτασε και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο γιατρός του σύστησε να πάει σε έναν «δικό του φαρμακοποιό να τον εξυπηρετήσει γιατί στις εφημερίες δεν συνταγογραφούν». Στη συνέχεια, θα μπορούσε να πάει μια άλλη μέρα στο νοσοκομείο για να συνταγογραφηθεί η συνταγή και εκ των υστέρων να την παραδώσει στο φαρμακοποιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!