Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Σλοβακία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους
[Ζούγκλα]: Σλοβακία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

[Ζούγκλα]: Σλοβακία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Η Σλοβακία ενισχύει τα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του COVID-19, εισάγοντας νέο κανονισμό με τον οποίο επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας στους δημόσιους χώρους από την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς ανακοίνωσε την Κυριακή μια σειρά από έκτακτα μέτρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASR, καθώς η Σλοβακία καταγράφει μια αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Στα εστιατόρια θα επιτρέπεται να σερβίρουν φαγητό μόνο σε εξωτερικούς χώρους και η παράδοση φαγητού σε πακέτο από την Πέμπτη, ενώ τα γυμναστήρια, οι πισίνες και οι σάουνες θα κλείσουν τελείως.

Τα εμπορικά κέντρα θα πρέπει να διασφαλίζουν χώρο τουλάχιστον 15 τετραγωνικών μέτρων για κάθε πελάτη, ενώ τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία θα πρέπει κάποιες από τις ώρες που θα είναι ανοιχτά να εξυπηρετούν μόνον ηλικιωμένους πελάτες.

Οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν και οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς κόσμο, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματούχοι συνεχίζουν τη συζήτηση για να αποφασίσουν αν θα επιβληθεί απαγόρευση στις δημόσιες συναντήσεις άνω των έξι ανθρώπων.

Η επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων υιοθέτησε μια σειρά από μέτρα, τα οποία αποσκοπούν κυρίως στην αποτροπή συγκεντρώσεων μεγάλου αριθμού ανθρώπων, στα οποία περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κατοικημένες περιοχές, όταν κάποιος βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από ανθρώπους που δεν ανήκουν στην οικογένειά του, δήλωσε παράλληλα χθες ο υπουργός Υγείας Μάρεκ Κράιτσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!