Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Σύμμαχος του Ναβάλνι αναμένει ενίσχυση της αντιπολίτευσης στις ρωσικές περιφερειακές εκλογές
[Ζούγκλα]: Σύμμαχος του Ναβάλνι αναμένει ενίσχυση της αντιπολίτευσης στις ρωσικές περιφερειακές εκλογές

[Ζούγκλα]: Σύμμαχος του Ναβάλνι αναμένει ενίσχυση της αντιπολίτευσης στις ρωσικές περιφερειακές εκλογές

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιδρύματος κατά της διαφθοράς της ρωσικής αντιπολίτευσης, η δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου, θα της δώσει ώθηση στις περιφερειακές εκλογές της επόμενης Κυριακής. «Φυσικά και θα συνδέσουμε τη δηλητηρίαση και τις περιφερειακές εκλογές», δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος, Ιβάν Ζντάνοφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο Ζντάνοφ, ο οποίος καθιστά υπεύθυνο το Κρεμλίνο για την απόπειρα δηλητηρίασης, υποθέτει ότι το γεγονός αυτό θα οδηγήσει περισσότερους Ρώσους να ψηφίσουν υποψηφίους που υποστηρίζονται από τον Ναβάλνι, ο οποίος βρισκόταν σε προεκλογική περιοδεία για να αποτρέψει τη νίκη των φιλοκυβερνητικών υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές όταν κατέρρευσε σε πτήση εσωτερικού στις 20 Αυγούστου.

«Η δηλητηρίαση είναι σίγουρα ένα νέο κεφάλαιο στη ρωσική ιστορία», δήλωσε ο 32χρονος Ζντάνοφ στη συνέντευξή του η οποία δόθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος στη νότια Μόσχα. «Αν και οι ρωσικές αρχές δρουν εναντίον των επικριτών τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για χρόνια, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ένα τέτοιου είδους όπλο εναντίον ενός υψηλού επιπέδου ηγέτη της αντιπολίτευσης στο ρωσικό έδαφος. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν», πρόσθεσε.

Ο Ζντάνοφ εκφράζει την υποψία ότι «η ηγεσία στη Μόσχα ήθελε να απαλλαγεί από τον χαρισματικό ηγέτη της αντιπολίτευσης λόγω των μαζικών διαδηλώσεων στη γειτονική Λευκορωσία και των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στην πόλη Χαμπάροφσκ στη ρωσική Άπω Ανατολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!