Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Συλλήψεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ταραχών στην Αιθιοπία
[Ζούγκλα]: Συλλήψεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ταραχών στην Αιθιοπία

[Ζούγκλα]: Συλλήψεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ταραχών στην Αιθιοπία

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αιθιοπίας καταδίκασε σήμερα τη σύλληψη περίπου έξι δημοσιογράφων, καθώς ο πρωθυπουργός Άμπιι Άχμεντ συνεχίζει την στρατιωτική του επιχείρηση εναντίον της βόρειας επαρχίας Τιγκρέ, οι τοπικοί αξιωματούχοι της οποίας αμφισβητούν την εξουσία του.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές και μάχες την τελευταία εβδομάδα, μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων, με την ανησυχία να αυξάνει ότι η Αιθιοπία, μια χώρα 110 εκατομμύρια ανθρώπων, ενδέχεται να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για σεβασμό στην δίκαιη και προσήκουσα διαδικασία», δήλωσε ο Ντάνιελ Μπέκελε, επικεφαλής της διορισμένης από την κυβέρνηση επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφερόμενος σε δύο δημοσιογράφους ανεξάρτητων μέσω ενημέρωσης της Αιθιοπίας που συνελήφθησαν.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Αντίς Αμπέμπα είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η κυβέρνηση έχει συλλάβει 162 ανθρώπους που είχαν στην κατοχή τους όπλα και πυρομαχικά με την υποψία ότι στηρίζουν τις δυνάμεις της επαρχίας Τιγκρέ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι δημοσιογράφοι.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, μια διεθνής οργάνωση, χαρακτήρισε τις συλλήψεις «ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα στα αρχικά βήματα που έλαβε η κυβέρνηση για τη βελτίωση της ελευθερίας του Τύπου».

Ο Άχμεντ, ο οποίος το 2019 τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης εξαπέλυσε στις 4 Νοεμβρίου στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Τιγκρέ, αφού κατηγόρησε την τοπική κυβέρνηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μέτωπο του Τιγκρέ (TPLF) ότι επιτέθηκε σε μια βάση του ομοσπονδιακού στρατού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!