Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Συλλυπητήρια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την απώλεια της Ιουλίας Σταυρίδου
[Ζούγκλα]: Συλλυπητήρια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την απώλεια της Ιουλίας Σταυρίδου

[Ζούγκλα]: Συλλυπητήρια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την απώλεια της Ιουλίας Σταυρίδου

«Για μεγάλο κενό στον σύγχρονο ελληνικό Πολιτισμό» κάνει λόγο το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου, ενώ αναφερόμενο στη διαδρομή της στην Τέχνη σημειώνει ότι υπήρξε συναρπαστική.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Ο θάνατος της Ιουλίας Σταυρίδου από την πανδημία του Covid-19 αφήνει μεγάλο κενό στον σύγχρονο ελληνικό Πολιτισμό και μας βυθίζει σε θλίψη.

Η Ιουλία Σταυρίδου υπήρξε διακεκριμένη και πολυβραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ήταν, επίσης, δασκάλα της τέχνης της -Ομότιμος Καθηγήτρια στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ- ζεστή, δοτική, ευθύς και ανιδιοτελής.

Η Ιουλία Σταυρίδου συνδέθηκε με τις μυθολογίες και τις μυθοπλασίες του ελληνικού κινηματογράφου σε καιρούς εκρηκτικούς, λόγω δημιουργικότητας, όταν αυτός έβγαινε από τα στούντιο της ελληνικής κινηματογραφικής βιοτεχνίας αναζητώντας το νέο πρόσωπό του. Ο δεσμός αυτός κρατήθηκε γερός μέχρι σήμερα. Από το 1974 και την ταινία «Δια ασήμαντον αφορμή» μέχρι την «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» και την «Ευτυχία», που συνεχίζουν να παίζονται στα θερινά σινεμά, όλα ήταν ένας δρόμος γεμάτος δημιουργικές συνθέσεις ή ανασυνθέσεις του πραγματικού κόσμου μπροστά από την κινηματογραφική κάμερα πριν από την είσοδο του ηθοποιού στο κάδρο. Το έργο της, μια «νεκρή φύση» έτοιμη να πάρει ζωή, είχε ως προϋπόθεση την ευαισθησία της και το καλλιτεχνικό ένστικτό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!