Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Συγκέντρωση για τους πυροβολισμούς κατά του Κ*ΒΟΞ
[Ζούγκλα]: Συγκέντρωση για τους πυροβολισμούς κατά του Κ*ΒΟΞ

[Ζούγκλα]: Συγκέντρωση για τους πυροβολισμούς κατά του Κ*ΒΟΞ

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έχουν καλέσει σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων σήμερα στις 19:00, με αφορμή του πυροβολισμούς στο κοινωνικό κέντρο ΚΒΟΞ.

Συγκεκριμένα, το συμβάν έγινε το Σάββατο 29/08 λίγο πριν τις 3.00 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι έριξαν οκτώ σφαίρες στα ρολά και τις τζαμαρίες του κοινωνικού χώρου Κ*ΒΟΞ, ενώ μέσα στον χώρο υπήρχαν άτομα, όπως κατήγγειλε θαμώνας του χώρου.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, «όλα αυτά παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή που δεν έχει φανεί ικανή να εμποδίσει τέτοια περιστατικά ή να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή».

Αμέσως μετά την καταγγελία για το περιστατικό, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, πήγαν στο σημείο προκειμένου να ερευνήσουν το χώρο.

Το κάλεσμα του Ρουβίκωνα:

«Για άλλη μια φορά το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ βρίσκεται στο στόχαστρο αντικοινωνικών δυνάμεων. Λίγο πριν τις 3.00 το πρωί, το Σάββατο 29/8 άγνωστος έριξε 8 πυροβολισμούς εναντίον του. Τα βλήματα διαπέρασαν τα ρολά, τα τζάμια και καρφώθηκαν στο εσωτερικού του χώρου. Εκείνη την στιγμή αρκετός κόσμος ήταν μέσα και κατά τύχη δεν είχαμε τραυματισμό. Ο άγνωστος εξαφανίστηκε αμέσως μετά.

Η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι από πάντα ρευστή με αντίθετες δυνάμεις να συνυπάρχουν και να συγκρούονται. Όλα αυτά έχουν περιγραφεί με λεπτομέρειες εδώ και δεκαετίες στα κείμενα όσων αγωνίζονται από την πλευρά της κοινωνικής βάσης για να παραμείνει αυτή η ιστορική περιοχή κέντρο των κινημάτων, της δημιουργίας, των αγώνων, να παραμείνει μια εδαφικοποιημένη κοινότητα που θα γεννάει το νέο και θα καταπολεμεί ότι παραπάνω μπορεί από την αθλιότητα του παλιού κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!