Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: M. Σχοινάς: Ιστορική η Συμφωνία για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
[Ζούγκλα]: M. Σχοινάς: Ιστορική η Συμφωνία για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

[Ζούγκλα]: M. Σχοινάς: Ιστορική η Συμφωνία για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

“Μεγάλη και ιστορική μέρα”, χαρακτήρισε τη σημερινή, αναφερόμενος στη νέα πρόταση της Κομισιόν για το νέο «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας απόψε στο συνέδριο “Ελλάδα μετά (;) την πανδημία τι;”, που οργανώνει ο Κύκλος Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

“Όπως έγινε και τον περασμένο Μάιο με το Ταμείο Ανάκαμψης, η Ευρώπη κάνει βήματα μπροστά για να διορθώσει προβλήματα πρωτοφανή σε έκταση, σε βάθος, σε μέγεθος και ειδικά σε τομείς που οι γνωστοί καταστροφολόγοι προέβλεπαν πως η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει”, είπε ο κ. Σχοινάς και τόνισε: “Με την πρόταση που κάνουμε σήμερα, χαράσσουμε τις παραμέτρους ενός συμβιβασμού, ο οποίος στο μεταναστευτικό είναι πολύ δύσκολος γιατί οι προτεραιότητες των κρατών μελών είναι διαφορετικές. Προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε τους όρους μιας συμφωνίας επικεντρώνοντας σε αυτά που ξέρουμε πως μπορούν να αποτελέσουν αποδεκτά στοιχεία. Κάνουμε ένα μείγμα πολιτικής το οποίο επανεπιβεβαιώνει την αρχή πως η Ευρώπη θα παραμείνει ένας προορισμός ασύλου, για τους κατατρεγμένους του κόσμου. Αλλά όσοι δεν έχουν λόγο να τεθούν υπό την προστασία του ασύλου της Ε.Ε. θα πρέπει να επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες ήρθαν”.

Αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές που επιχειρεί το νέο Σύμφωνο υπογράμμισε, πως “το θέμα της υπευθυνότητας που είναι οι μεγάλες και συνεπείς επιστροφές, οι σχέσεις με τρίτες χώρες οι οποίες θα μπορούν και να κρατήσουν τον κόσμο τους εκεί αλλά και να μας βοηθήσουν στην ομαλότερη διαχείριση των συνόρων, η πολύ πιο ασφαλής και αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων, που αποδείχθηκε στον Έβρο ότι είναι δυνατή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!