Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Σχοινάς: Δυνατότητα πρώιμης εκταμίευσης του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
[Ζούγκλα]: Σχοινάς: Δυνατότητα πρώιμης εκταμίευσης του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

[Ζούγκλα]: Σχοινάς: Δυνατότητα πρώιμης εκταμίευσης του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Για «παράθυρο ευκαιρίας», προκειμένου να ανοίξει διαδικασία διαλόγου με την Τουρκία ως τις 25 Σεπτεμβρίου που θα συγκληθεί η σύνοδος κορυφής των 27, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε εκπομπή της ΕΡΤ 1.

Στο οικονομικό πεδίο υπογράμμισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να λάβει η Ελλάδα το 10% των πόρων που της αναλογεί από το Ταμείο Ανάκαμψης αμέσως μετά την έγκριση του εθνικού σχεδίου από την Επιτροπή και πριν να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών.

Αυτό, είπε, μαζί με τα 2,7 δισ. του προγράμματος SURE για την απασχόληση θα είναι ένα «σημαντικό μαξιλάρι» πριν δοθούν οι μεγάλοι πόροι την επόμενη χρονιά.

«Σε λίγες εβδομάδες τα κράτη μέλη θα καταθέσουν τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και από την αρχή του χρόνου θα αρχίσει να μπαίνει το χρήμα στην πραγματική οικονομία» ανέφερε.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μαργαρίτης διευκρίνισε ότι υπάρχει και η δυνατότητα να δοθεί το 10% των πόρων που αναλογούν σε κάθε χώρα -και στην Ελλάδα- ως προκαταβολή από τη στιγμή που η Επιτροπή εγκρίνει το πρόγραμμα, πριν από την έγκρισή του από το Συμβούλιο Υπουργών.

Αυτό το ποσό μαζί με τα 2,7 δισ. του προγράμματος SURE για τη βραχυπρόθεσμη απασχόληση αποτελεί ένα σημαντικό μαξιλάρι πριν εισρεύσουν οι μεγάλοι πόροι την επόμενη χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!