Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Γ. Σακαρίδης: «Να αγκαλιάσουμε τη χρυσή γενιά των μικρομηκάδων»
[Ζούγκλα]: Γ. Σακαρίδης: «Να αγκαλιάσουμε τη χρυσή γενιά των μικρομηκάδων»

[Ζούγκλα]: Γ. Σακαρίδης: «Να αγκαλιάσουμε τη χρυσή γενιά των μικρομηκάδων»

Μία νέα εποχή για το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εγκαινιάζει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιάννης Σακαρίδης, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να απογειώσει τον ιστορικό αυτό θεσμό, επενδύοντας στην εξωστρέφεια και στον εκπαιδευτικό του ρόλο.

Η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων σήκωσε αυλαία χθες στη Δράμα (20-26/9) για 43η φορά μοιράζοντας τις δράσεις της σε φυσική και online παρουσία. Συνολικά θα προβληθούν 141 ταινίες από 37 χώρες σε όλα τα προγράμματά του Φεστιβάλ.

Δραστήριο μέλος της κινηματογραφικής κοινότητας, με μακρά διαδρομή πίσω από την κάμερα και διεθνείς διακρίσεις, ο Γιάννης Σακαρίδης ανέλαβε τα ηνία του φεστιβάλ σε μία δύσκολη συνθήκη. «Σε μια χρονιά που όλος ο κόσμος έχει κλονιστεί από την πανδημία, ετοιμάσαμε ένα φεστιβάλ που θα υποστηρίξει τις ταινίες και θα δώσει ελπίδες στους δημιουργούς. Σε καιρούς κρίσης, οι ταινίες μπορούν να προκαλέσουν, να μας μεταφέρουν σε άλλα μέρη, να ενημερώσουν, να μαγέψουν, να μας θεραπεύσουν» δηλώνει.

Από τον περασμένο Μάιο είχαν προετοιμάσει τρεις διαφορετικές εκδοχές του φεστιβάλ: μια δια ζώσης, μια υβριδική και μια διαδικτυακή. «Τελικά προχωράμε με τη δεύτερη εκδοχή. Για να υποστηριχθεί η ομαλή διεξαγωγή, αλλά και για να αποσυμφορηθούν ο κινηματογράφος Ολύμπια και η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, εγκαινιάζουμε δύο νέους χώρους. Το θερινό σινεμά Αλέξανδρος, το οποίο ανακαινίσαμε και βρίσκεται στο κέντρο της Δράμας, και το drive-in στο γήπεδο Κραχτίδη (το κλειστό γυμναστήριο της Δράμας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!