Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ρουμανία: Η κεντροδεξιά φαίνεται να κερδίζει τον δήμο Βουκουρεστίου
[Ζούγκλα]: Ρουμανία: Η κεντροδεξιά φαίνεται να κερδίζει τον δήμο Βουκουρεστίου

[Ζούγκλα]: Ρουμανία: Η κεντροδεξιά φαίνεται να κερδίζει τον δήμο Βουκουρεστίου

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για τον δήμο του Βουκουρεστίου προηγείται στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Ρουμανία και αναμένεται ότι θα βάλει τέλος στη 12ετή διακυβέρνηση της πόλης από την κεντροαριστερά, σύμφωνα με ένα έξιτ-πολ.

Ο μαθηματικός και προασπιστής της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρουμανίας Νικούσορ Νταν, 50 ετών, συγκεντρώνει ποσοστό 47%, έναντι 39% της απερχόμενης δημάρχου Γκαμπριέλα Φιρέα, 48 ετών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας CURS-Avangarde. Ο Νταν στηρίχθηκε από το κόμμα του, το USR-Plus και τους κυβερνώντες Φιλελεύθερους (PNL).

Σύμφωνα με το ίδιο έξιτ-πολ, υποψήφιοι της κεντροδεξιάς προηγούνται επίσης σε τέσσερα από τα έξι δημοτικά διαμερίσματα του Βουκουρεστίου.

«Θα αρχίσουμε να εκσυγχρονίζουμε τη διοίκηση, σας καλώ όλους να είστε εταίροι μας στην αναδιάρθρωση του Βουκουρεστίου», είπε ο Νταν αφού έκλεισαν οι κάλπες.

Για «καθαρή νίκη», έκανε λόγο από την πλευρά του ο Φιλελεύθερος πρωθυπουργός Λούντοβιτς Όρμπαν. «Καταφέραμε να απελευθερώσουμε το Βουκουρέστι» από τους Σοσιαλδημοκράτες, πρόσθεσε.

To USR-Plus, μια νεόκοπη συμμαχία που συγκροτήθηκε γύρω από τον Νταν με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κερδοσκοπίας μέσω των ακινήτων στο Βουκουρέστι, έκανε την έκπληξη αφού καταλαμβάνει το ένα τρίτο των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας. Εκτιμάται ότι μετά την επιτυχία αυτή ανοίγει ο δρόμος για να συνεργαστεί με τους Φιλελεύθερους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!