Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Τι προβλέπουν οι Έλληνες εργοδότες για τις προσλήψεις έως τα Χριστούγεννα
[Ζούγκλα]: Τι προβλέπουν οι Έλληνες εργοδότες για τις προσλήψεις έως τα Χριστούγεννα

[Ζούγκλα]: Τι προβλέπουν οι Έλληνες εργοδότες για τις προσλήψεις έως τα Χριστούγεννα

Αμετάβλητες προοπτικές προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο καταγράφουν 404 Έλληνες εργοδότες, σύμφωνα με Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Με το 16% των εργοδοτών να προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 16% να προβλέπει μείωση και το 66% να μην αναμένει κάποια αλλαγή, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο 0%.
Οι προθέσεις προσλήψεων εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες εργοδότες (47%) αναμένουν να επιστρέψουν στα προ-COVID-19 επίπεδα προσλήψεων εντός των επόμενων 12 μηνών. Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 66% των εργοδοτών θα προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό την επιλογή να εργάζεται εξ αποστάσεως για κάποιο χρονικό διάστημα ή να έχει ευέλικτες/συμπιεσμένες ώρες εργασίας. Επίσης το 53% θα προσφέρει στους υπαλλήλους του ευκαιρίες εκμάθησης/ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων, καθώς και υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

«Οι ηγέτες του ανθρώπινου δυναμικού φαίνεται να έχουν μια ρεαλιστική άποψη για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αναμένουν ότι οι προσλήψεις θα έχουν θετικό πρόσημο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση του δεύτερου κύματος του COVID-19, η κρίση είναι υπό έλεγχο λόγω των άμεσων κυβερνητικών αντιδράσεων, της δημοσιονομικής στήριξης στην οικονομία και της συμμόρφωσης προς τους περιορισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!