Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα: Με ποια μέτρα προστασίας ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία
[Ζούγκλα]: Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα: Με ποια μέτρα προστασίας ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία

[Ζούγκλα]: Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα: Με ποια μέτρα προστασίας ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι μέσα σε συνθήκες πανδημίας θα χτυπήσει για τους μαθητές της χώρας την Δευτέρα 14 Σεπεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας, όρισε αυτή την ημερομηνία καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις υποδείξεις των λοιμοξιολόγων, όπως έχει υπογραμμίσει κατ΄επανάληψη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι δήμοι φρόντισαν για τη διανομή μάσκας και αντισηπτικών στα σχολεία προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Κάποιοι δήμοι μάλιστα, πήραν επιπλέον μέτρα, όπως ο δήμος Ραφήνας και Πικερμίου όπου ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, τοποθέτησε διάφανα διαχωριστικά προστασίας στα θρανία των τάξεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φροντίζοντας μάλιστα για την αποφυγή τραυματισμών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δ. Παπαστεργίου, από την πλευρά του ανέφερε ότι μόνο πιστοποιημένες και ελεγμένες μάσκες θα μοιραστούν στα σχολεία.

Ο αγιασμός

Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με αγιασμό: Σύμφωνα τα όσα αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, στις 8.15 είναι προγραμματισμένη η έλευση των μαθητών, με το περιθώριο όμως ο διευθυντής της κάθε εκπαιδευτικής δομής να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο, οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Επιπλέον, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας θα περιλαμβάνει:

Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.

- Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!