Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Πρωθυπουργός Αιθιοπίας: Η χώρα μπορεί να κερδίσει μόνη της τον πόλεμο στο Τιγκρέ
[Ζούγκλα]: Πρωθυπουργός Αιθιοπίας: Η χώρα μπορεί να κερδίσει μόνη της τον πόλεμο στο Τιγκρέ

[Ζούγκλα]: Πρωθυπουργός Αιθιοπίας: Η χώρα μπορεί να κερδίσει μόνη της τον πόλεμο στο Τιγκρέ

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπι Άχμεντ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι παραπάνω από ικανή να επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής της επιχείρησης στην πολιτεία Τιγκρέ «μόνη της».

Ο Άμπι εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή στο Twitter λίγες ώρες αφότου ο ηγέτης της πολιτείας Τιγκρέ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του μάχονται εναντίον των ομοσπονδιακών στρατευμάτων της Ερυθραίας, πέραν των δυνάμεων της Αιθιοπίας.

Ο Ντεμπετσιόν Γκεμπρεμάικλ δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δυνάμεις του βομβάρδισαν το αεροδρόμιο στην Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας,χθες βράδυ και ότι μάχονται εναντίον των ομοσπονδιακών στρατευμάτων της Ερυθραίας σε «πολλά μέτωπα» τις τελευταίες ημέρες.

Δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές, αλλά είπε ότι οι δυνάμεις της Ερυθραίας έχουν αναπτυχθεί και μάχονται κατά μήκος των συνόρων της Αιθιοπίας.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπι Άχμεντ ανέπτυξε τον στρατό εναντίον των καλά εκπαιδευμένων τοπικών στρατευμάτων την 4η Νοέμβριου, αφού τα κατηγόρησε ότι επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση. Η κυβέρνηση της Ερυθραίας αρνείται πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στη σύρραξη.

Η Ερυθραία και η Αιθιοπία υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία πριν από δύο χρόνια αλλά η κυβέρνηση του προέδρου Ισάιας Αφεουέρκι παραμένει εχθρική απέναντι στην ηγεσία του Τιγκρέ εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο (1998-2000).

Μέλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκρέ (TPLF), που κυβερνά την επαρχία, απείλησε χθες με επιθέσεις εναντίον στόχων στην Ερυθραία.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπι Άχμεντ κατηγορεί το TPLF, που κυβερνά την περιοχή αυτή των πέντε και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων για προδοσία και τρομοκρατία και λέει ότι η στρατιωτική επιχείρηση που διέταξε θα αποκαταστήσει την τάξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!