Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Οι προοπτικές των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Βαλκανίων στο 2nd Balkan Forum
[Ζούγκλα]: Οι προοπτικές των  Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Βαλκανίων στο 2nd Balkan Forum

[Ζούγκλα]: Οι προοπτικές των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Βαλκανίων στο 2nd Balkan Forum

Σε εγρήγορση και εφησυχασμό, αλλά και ανάπτυξη συνεργειών- ώστε οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των οικονομιών τους, όχι μόνο να επιβιώσουν των συνεπειών του κορονοϊού, αλλά να πετύχουν στο στοίχημα της διεθνοποίησης και του ψηφιακού τους μετασχηματισμό, ενσωματώνοντας και καινοτομία- κάλεσαν εισηγητές του 2ου Balkan Forum που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ενότητας «Ο ρόλος της ΕΕ στην υποστήριξη της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας», ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα καταγραφούν «τεράστιες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τα τρία μνημόνια ήταν γρίπη για τις ΜμΕ τότε ο covid-19 θα αποδειχθεί τουλάχιστον πνευμονία, αν δεν τις στείλει για διασωλήνωση».

Χαρακτηρίζοντας «δυσχερέστατο» το υγειονομικό και οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να δράσουν οι ΜμΕ, ο κ. Καββαθάς σημείωσε ότι είναι «επείγουσα ανάγκη» ενοποίησης επιχειρήσεων σε cluster, ώστε να πετύχουν τη διεθνοποίηση και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και τόνισε πως «για να γίνει και αυτό, αλλά και για να επιβιώσουν οι ΜμΕ πρέπει επιτέλους οι τράπεζες να ανοίξουν την στρόφιγγα για εξασφάλιση ρευστότητας».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε, το 57% των ΜμΕ στην Ελλάδα απασχολούν από ένα έως και εννέα άτομα και πρόσθεσε ότι καλύπτουν το 87% των θέσεων εργασίας στη χώρα μας, ενώ προσφέρουν σε προστιθέμενη αξία στην χώρα σε ποσοστό 79%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!