Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Προ των πυλών η στρατιωτική κρίση με τη Ρωσία;
[Ζούγκλα]: Προ των πυλών η στρατιωτική κρίση με τη Ρωσία;

[Ζούγκλα]: Προ των πυλών η στρατιωτική κρίση με τη Ρωσία;

Οι εντάσεις γίνονται επικίνδυνες στο κατώφλι της Ρωσίας και της Συρίας. Η επικίνδυνη σύγκρουση οχημάτων μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων στρατιωτών στη βορειοανατολική Συρία στις 24 Αυγούστου υπογραμμίζει πόσο εύθραυστες είναι οι σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Λευκού Οίκου και ρωσικό βίντεο που έγινε viral την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται ότι, καθώς τα δύο θωρακισμένα οχήματα έτρεχαν σε αυτοκινητόδρομο, οι Ρώσοι συγκρούστηκαν με τους Αμερικανούς αφήνοντας τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες τραυματίες.

Είναι μόνο το πιο πρόσφατο περιστατικό η σύγκρουση καθώς και οι δύο συνεχίζουν τις περιπολίες τους στην ευμετάβλητη περιοχή. Όμως οι σχολιαστές υποστηρίζουν για μεγαλύτερα προβλήματα με τις προκλήσεις των ΗΠΑ στην πίσω πόρτα της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Πιο νηφάλια εξέταση της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Ρωσίας μετά την αποσύνθεση της Σοβιετικής Ένωσης οδηγεί σε δύο πιθανά συμπεράσματα.

Το ένα είναι ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ, τόσο στις Ρεπουμπλικανικές όσο και στις Δημοκρατικές διοικήσεις, έχουν εντελώς αρνητικούς τρόπους με τους οποίους γίνονται αντιληπτές οι ενέργειες της Ουάσιγκτον στη Μόσχα.

Η άλλη πιθανότητα είναι ότι οι ίδιοι ηγέτες υιοθέτησαν πολιτική μέγιστης διαμαρτυρίας με σκοπό να εκφοβίσουν τη Ρωσία, ακόμη και αν αυτό σήμαινε την εξάλειψη της εποικοδομητικής διμερούς σχέσης και τελικά τον κίνδυνο επικίνδυνης αναμέτρησης.

Οι τελευταίες στρατιωτικές κινήσεις της Ουάσιγκτον, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη και τον Εύξεινο Πόντο, προκαλούν ανησυχητικές εντάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!