Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: “Πράσινο φως” για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα – Δεσμεύτηκαν 900 εκατ. ευρώ
[Ζούγκλα]: “Πράσινο φως” για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα – Δεσμεύτηκαν 900 εκατ. ευρώ

[Ζούγκλα]: “Πράσινο φως” για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα – Δεσμεύτηκαν 900 εκατ. ευρώ

Ανοίγει και επί της ουσίας ο δρόμος για την καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπ. Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, με την οποία δεσμεύονται 900 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση προβλέπει πως εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 900 εκατ. ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την επιχορήγηση του e-ΕΦΚΑ για την κάλυψη παροχών κύριας σύνταξης ασφαλισμένων πλην δημοσίου, με την καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε μειώσεις συντάξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα του ν.4051/2012 και του ν.4093/2012.

Υπενθυμίζεται πως ποσό επιπλέον περίπου 500 εκατ. ευρώ προορίζεται για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημοσίου.

Σε αυξήσεις στις συντάξεις και επιδόματα σε δανειολήπτες “συμπληρωματική δαπάνη” 564 εκατ. ευρώ το 2021

Κονδύλι 564 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση για την κάλυψη των δαπανών των αυξήσεων στις κύριες -επικουρικές συντάξεις που προκύπτει από το νόμο Βρούτση αλλά και για την επιδοματική πολιτική.

Αυτό προβλέπει Διυπουργική Απόφαση την οποία υπέγραψαν οι Υπουργοί Εργασίας (Γ. Βρούτσης), Υγείας (Β. Κικίλιας) και ο Aναπληρωτής Υπ. Οικονομικών (Θ. Σκυλακάκης). Ο λόγος για τη συμπληρωματική δαπάνη υπέρ του κοινωνικού προϋπολογισμού η οποία έχει θεσπισθεί από πέρσι.

Το ποσό που προβλέπεται από την κυβέρνηση για το 2021 ως συμπληρωματική δαπάνη ανέρχεται στα 564 εκατ. ευρώ και θα αφορά όπως ορίζει η σχετική Διυπουργική Απόφαση:

- Την “κάλυψη δαπάνης που δημιουργείται σε εφαρμογή των αποφάσεων 1890/2019 και 1891/2019 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ποσόν ύψος 464 εκατ. ευρώ”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!