Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Πού θα τοποθετηθούν οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
[Ζούγκλα]: Πού θα τοποθετηθούν οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

[Ζούγκλα]: Πού θα τοποθετηθούν οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την προκήρυξη των τεχνικών οδηγιών για τα «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» (ΣΦΗΟ).

Μάλιστα, οι τεχνικές οδηγίες γνωστοποιήθηκαν και από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με τους μεγάλους και μεσαίους δήμους της χώρα μας να υποχρεούνται να καταρτίσουν τα σχέδια φόρτισης έως τις 31 Μαρτίου 2021 (και οι μικροί έως τις 31 Μαρτίου 2022).

Ο κάθε δήμος (ή σύνδεσμος όμορων δήμων) καλείται να λάβει υπόψη του τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευθύνης του, καθώς και τυχόν υφιστάμενα σχέδια, όπως τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Στη συνέχεια και με βάση της προβλέψεις για τη διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων σε κάθε δήμο, θα υπολογίζεται ο αναγκαίος αριθμός δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες φόρτισης των κατοίκων και επισκεπτών και θα εκπονούνται εναλλακτικά σενάρια χωροθέτησης αυτών των υποδομών.

Παράλληλα για τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης θα λαμβάνονται υπόψη –μεταξύ άλλων- οι απαιτήσεις σύνδεσης των υποδομών στο δίκτυο του Διαχειριστή Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός τουλάχιστον σημείου φόρτισης ανά 1.000 κατοίκους του δήμου. Φορτιστές θα μπουν σε τερματικούς σταθμούς ΜΜΜ, όπως και σε προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων σε ποσοστό δέκα τοις εκατό τουλάχιστον επί του συνόλου των υφιστάμενων θέσεων, αλλά και σε πιάτσες των ταξί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!