Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα το 2020;
[Ζούγκλα]: Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα το 2020;

[Ζούγκλα]: Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα το 2020;


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης


Πολλές συζητήσεις γίνονται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα Κάθε μήνα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξάνονταιδιαθέσιμα μοντέλα είναι πλέον πολλά ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται πώς πάνε οι πωλήσεις αυτών των αυτοκινήτων.

Ηλεκτρικά μπορούν να θεωρηθούν τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα λεγόμενα Plug in hybrid. Τα πρώτα κινούνται αποκλειστικά και μόνο με ρεύμα ενώ τα δεύτερα συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα και μπορούν να κινούνται, είτε με καύσιμο, είτε με ρεύμα είτε συνδυαστικά. Και στις δύο περιπτώσεις η φόρτιση γίνεται από πρίζα αλλά και όταν γίνεται ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση ή το φρενάρισμα.

Ηλεκτρικά και Plug In Hybrid

Από την αρχή του έτους και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) έχουν ταξινομηθεί 639 αυτοκίνητα που φορτίζουν με ρεύμα ενώ από αυτά, τα 208 αφορά αμιγώς ηλεκτρικά.

Στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκεται το Peugeot 208 με 54 ταξινομήσεις και ακολουθούν τα BMW i3 και Skoda Citigo.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!