Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Πώς η τρομοκρατία επέστρεψε στους δρόμους της Ευρώπης
[Ζούγκλα]: Πώς η τρομοκρατία επέστρεψε στους δρόμους της Ευρώπης

[Ζούγκλα]: Πώς η τρομοκρατία επέστρεψε στους δρόμους της Ευρώπης

Σύνταξη-Επιμέλεια: Στέλιος Βασιλούδης

Οι υποτροπιάζοντες τζιχαντιστές δείχνουν την πραγματική απειλή των ιδεών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τρόμος έχει επιστρέψει στους δρόμους της Ευρώπης με μια σειρά από επιθέσεις στο Παρίσι, τη Νίκαια και τη Βιέννη. Η πιο πρόσφατη από αυτές, στις 2 Νοεμβρίου, αφορούσε έναν 20χρονο άνδρα που σκότωσε τέσσερα άτομα σε μια επίθεση με όπλο, στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο ένοπλος, Kujtim Fejzulai, είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος (IS) στη Συρία το 2018, αλλά έφτασε μόνο μέχρι την Τουρκία προτού τον σταματήσουν οι τοπικές αρχές. Ο Fejzulai, ο οποίος έχει υπηκοότητα στην Αυστρία και την ΠΓΔΜ, στη συνέχεια απεστάλη στην Αυστρία, όπου συνελήφθη ως «ξένος μαχητής» και καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση. Στις 5 Δεκεμβρίου 2019 απελευθερώθηκε νωρίς, με απαλλαγή. Μιλώντας μετά την επίθεση, ο δικηγόρος του είπε: «Κανείς δεν θα τον θεωρούσε ικανό για κάτι τέτοιο». Είναι πλέον σαφές ότι είχε εξαπατήσει τους φύλακές του και τους έπεισε πως είχε μετανοήσει.

Ο Fejzulai δεν είναι ο μόνος τρομοκράτης που έχει εξαπατήσει υπαλλήλους του σωφρονιστικού συστήματος. Μια παρόμοια ιστορία προέκυψε μετά την απελευθέρωση ενός φυλακισμένου τον Δεκέμβριο του 2018 από τις φυλακές του Belmarsh στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την έξοδό του από τη φυλακή, ξεκίνησε μια επίθεση στο Fishmongers Hall κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου, σκοτώνοντας δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, τον Jack Merritt και τη Saskia Jones.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!