Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Πολλές οι δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη, λέει η νέα Γαλλίδα πρόξενος, Σ. Μουσέ
[Ζούγκλα]: Πολλές οι δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη, λέει η νέα Γαλλίδα πρόξενος, Σ. Μουσέ

[Ζούγκλα]: Πολλές οι δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη, λέει η νέα Γαλλίδα πρόξενος, Σ. Μουσέ

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές δυνατότητες, είναι ένα σημαντικό μέρος από στρατηγικής και πολιτιστικής άποψης, μία πόλη- σύνορο με τα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Μεσόγειο. Αυτό τονίζει η νέα γενική πρόξενος της Γαλλίας και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Sandrine Mouchet, (Σαντρίν Μουσέ) σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την πρώτη από την άφιξή της στην πόλη, πριν από περίπου δύο μήνες. Χαρακτηρίζει, δε, πολύ καλές τις διμερείς σχέσεις και σημειώνει ότι η χώρα της είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

«Έχετε το λιμάνι, που είναι η πύλη πρόσβασης στα Βαλκάνια και αναπτύσσεται, το διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται επίσης σε ανάπτυξη, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τα σχέδια για το μετρό… όλα αυτά αποτελούν μέρος των πλεονεκτημάτων σε θέματα καινοτομίας, πάρκων τεχνολογίας κ.ά», σημειώνει η Γαλλίδα πρόξενος, απαριθμώντας κάποια από τα θετικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης, που είχε ήδη την ευκαιρία να διαπιστώσει.

Επισημαίνει, δε, ότι η επένδυση της CMA-CGM στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο κοινοπραξίας, «είναι σημαντική» και ανοίγει τον δρόμο και για άλλες συναλλαγές» και υπογραμμίζει πως «η προοπτική της Γαλλίας ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, μας προκαλεί να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα, να εκπονήσουμε νέα σχέδια και να επωφεληθούμε απ’ αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και γενικότερα τις οικονομικές ανταλλαγές ανάμεσα στη Γαλλία και τη Θεσσαλονίκη και συνολικά τη βόρεια Ελλάδα».

Παρά τη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού και την ανατροπή που έχει φέρει στη ζωή όλων, η Γαλλίδα πρόξενος εκφράζει την ελπίδα πως θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και η Γαλλία ως τιμώμενη χώρα θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!