Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Σε πολύ ψηλά επίπεδα ρύπων τα μικροσωματίδια στο Βόλο…
[Ζούγκλα]: Σε πολύ ψηλά επίπεδα ρύπων τα μικροσωματίδια στο Βόλο…

[Ζούγκλα]: Σε πολύ ψηλά επίπεδα ρύπων τα μικροσωματίδια στο Βόλο…


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης


Η αυξημένη ρύπανση του περιβάλλοντος είναι γεγονός και επιβεβαιώνεται καθημερινά από διάφορες έρευνες Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ο Βόλος έχει πρόβλημα με τους ρύπους…που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η βιομηχανική δραστηριότητα και το αυτοκίνητο παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό και ιδίως στην Ελλάδα όπου ο μέσος όρος ηλικίας των κυκλοφορούντων ΙΧ επιβατικών οχημάτων είναι σχεδόν στα 16 έτη.

Είναι λογικό πως οι δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ρύπων. Ωστόσο μία έρευνα που πραγματοποίησε μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Green Your Air”,το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επιβεβαίωσε την κρισιμότητα της κατάστασης, παρουσιάζοντας τις αυξημένες υπερβάσεις που σημειώνονται στα αιωρούμενα σωματίδια διαμέτρου PM2.5, μέσω 12 σταθμών μέτρησης σε διάφορα σημεία της πόλης του Βόλου.

Πολύ επικίνδυνος ρύπος

Να σημειώσουμε πως η επιστημονική κοινότητα έχει ορίσει τους ρύπους PM2.5, ως πολύ επικίνδυνους, μιας και οι επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό είναι άμεσες, αφού λόγω της μικρής διαμέτρου, τα μικρό-Από τις 365 ημέρες του έτους, τις 178 υπήρξε υπέρβαση του ορίου…σωματίδια έχουν την ικανότητα να εισχωρούν κατευθείαν στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα.

Σύμφωνα με το ερευνητικό πρόγραμμα και τις μετρήσεις που διεξήχθησαν από τον Μάρτιο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020 σημειώθηκαν 178 μέρες υπερβάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!