Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: ΠΟΕΔΗΝ: Ερωτηματικά για τους ελέγχους στη Ζάκυνθο
[Ζούγκλα]: ΠΟΕΔΗΝ: Ερωτηματικά για τους ελέγχους στη Ζάκυνθο

[Ζούγκλα]: ΠΟΕΔΗΝ: Ερωτηματικά για τους ελέγχους στη Ζάκυνθο

Ερωτηματικά προκαλεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο η διαχείριση των δειγματολητπτικών ελέγχων και των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος εκτός της έλλειψης ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο του νησιού, που επισημαίνει, υπογραμμίζει το γεγονός, ότι ο ΕΟΔΥ δεν στέλνει τα δείγματα για έλεγχο στο νοσοκομείο, όπου τα αποτελέσματα βγαίνουν σε μία ώρα, αλλά στην Αθήνα και στο Παστέρ όπου βγαίνουν μετά από δύο έως τέσσερις ημέρες. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, είναι οι επισκέπτες του νησιού, μη γνωρίζοντας αν είναι θετικοί ή όχι, να εξακολουθούν να κυκλοφορούν, με τον κίνδυνο να μεταδώσουν και σε άλλους τον ιό. Χαρακτηριστική όπως λέει ο κ. Γιαννάκος, είναι η περίπτωση μιας τουρίστριας η οποία «έκανε το τεστ πριν 15 ημέρες. Δύο ημέρες μετά ειδοποιήθηκε ότι ήταν θετική και ότι θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα. Την ώρα εκείνη έκανε κρουαζιέρα σε πλοίο με δεκάδες άλλα άτομα. Σχηματίστηκε δικογραφία αλλά η ίδια δεν έχει ευθύνη», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Όσο για το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο νησί και λειτουργεί το νοσοκομείο Ζακύνθου, ο κ. Γιαννάκος μετά την σημερινή του επίσκεψη επί τόπου στην περιοχή, προέβη στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

«Σήμερα το πρωί επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!