Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Πλησιάζουν τους 190.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ – Νέες εστίες η Άιοβα και η Νότια Ντακότα
[Ζούγκλα]: Πλησιάζουν τους 190.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ – Νέες εστίες η Άιοβα και η Νότια Ντακότα

[Ζούγκλα]: Πλησιάζουν τους 190.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ – Νέες εστίες η Άιοβα και η Νότια Ντακότα

Τους 190.000 πλησιάζουν οι θάνατοι στις ΗΠΑ από τον COVID-19, ενώ υπάρχει έξαρση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις μεσοδυτικές ΗΠΑ, με πολιτείες όπως η Άιοβα και η Νότια Ντακότα να αναδεικνύονται νέες εστίες της επιδημίας τις τελευταίες λίγες εβδομάδες.

Η Άιοβα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων στη χώρα, με το 15% των τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα να είναι θετικά στον νέο κορωνοϊό. Στην κοντινή της Νότια Ντακότα το ποσοστό των θετικών τεστ ανέρχεται στο 19%, ενώ στη Βόρεια Ντακότα στο 18%, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η έξαρση στην Άιοβα και τη Νότια Ντακότα συνδέεται με τη λειτουργία εκ νέου των κολεγίων στην Άιοβα και την ετήσια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών τον περασμένο μήνα στο Στέρτζις στη Νότια Ντακότα.

Το Κάνσας, το Άινταχο και το Μισούρι βρίσκονται επίσης μεταξύ των πρώτων 10 πολιτειών με θετικά αποτελέσματα τεστ για τον COVID-19.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είχαν σημειώσει πτώση για επτά συναπτές εβδομάδες και ο αριθμός των θανάτων ανερχόταν σε περίπου 6.100 εβδομαδιαίως από τον COVID-19 τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ.

Σε κατά κεφαλήν βάση, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη 12η θέση στον κόσμο σε αριθμό θανάτων, με 58 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους και στην 11η στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, με 1.933 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!