Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Πιο φθηνή η Mercedes A-Class σήμερα απ’ ότι το 2005
[Ζούγκλα]: Πιο φθηνή η Mercedes A-Class σήμερα απ’ ότι το 2005

[Ζούγκλα]: Πιο φθηνή η Mercedes A-Class σήμερα απ’ ότι το 2005


Του Βασίλη Σαρημπαλίδη


Ο εξοπλισμός των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν αυξηθεί τόσο οι ανάγκες Η Mercedes A Class έχει μείνει ίδια μόνο στο όνομα και φαίνεται!όσο και τα επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει ένα καινούργιο όχημα.

Πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πολύ φορτωμένα και ο αρχικός τους εξοπλισμός θυμίζει κάτι σαν… φουλ έξτρα αυτοκινήτων δεκαετίας, πόσο δε εικοσαετίας.

Είναι λογικό άλλωστε αφενός γιατί έχουν αυξηθεί τα στάνταρτ που αφορούν στις δοκιμές πρόσκρουσης και τα αστέρια ασφαλείας, αφετέρου οι ανάγκες του αγοραστικού κοινού που ζητά όλο και περισσότερα.

Φθηνότερη κατά 1.500 ευρώ!

Αν και οι τιμές δείχνουν πως είναι αυξημένες, στην πράξη ίσως να μην ισχύει με ορισμένα μοντέλα. Για Δεκαπέντε χρόνια μετά και το «ίδιο» μοντέλο με περισσότερο εξοπλισμό είναι πιο προσιτό…παράδειγμα η Mercedes A Class, ένα premium μικρό hatchback είναι σήμερα πιο προσιτό συγκριτικά με την αντίστοιχη A Class πριν από 15 χρόνια!

Συγκρίνοντας την A Class 170 του 2005 με την σημερινή A160 διαπιστώνουμε πως η αρχική τιμή της πρώτης ήταν στα 23.500 ευρώ ενώ σήμερα κυμαίνεται στα 22.036, δηλαδή σχεδόν 1.500 ευρώ χαμηλότερη. Όπως παρατηρούμε υπάρχει μία διαφορά στον κυβισμό (από 1.699 κ.εκ. στα 1.332) αλλά οι επιδόσεις έχουν παραμείνει σχεδόν ίδιες με το 0-100 να παραμένει στα 10,9 δευτερόλεπτα και την τελική όμως να έχει αλλάξει (200 από 188).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!