Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους ζητούν 164 CEOs από την Κομισιόν
[Ζούγκλα]: Πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους ζητούν 164 CEOs από την Κομισιόν

[Ζούγκλα]: Πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους ζητούν 164 CEOs από την Κομισιόν

Κατά τη σημερινή ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στον νέο στόχο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2030.

Με αφορμή τη σημερινή ομιλία, 164 μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επενδυτές, καθώς και 21 επιχειρηματικά δίκτυα, με επιστολή τους, καλούν τους ηγέτες της ΕΕ να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 από 40% που είναι ο σημερινός στόχος.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διεθνώς, όπως Microsoft, IKEA, Deutsche Bank, Unilever, H&M, Google, EDF, ενώ από ελληνικής πλευράς την επιστολή υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μανόλης Μαραγκουδάκης.

Συγκεκριμένα η ανοιχτή επιστολή των CEOs υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά τους να συνεργαστούν με την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, συνδιαμορφώνοντας μια πιο ανθεκτική, δηλαδή φιλική προς το κλίμα και ταυτόχρονα αναγεννητική προοπτική ανάκαμψης.

Καλούμε τους Eυρωπαίους ηγέτες να βοηθήσουν στην αποφυγή των χειρότερων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να διασφαλίσουν μια βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομική ανάκαμψη με:
-την έγκριση των στόχων που τέθηκαν από το Ευρωπαϊκό Green Deal
-την υποβολή ανθεκτικών σχεδίων ανάκαμψης που θα διευκολύνουν τις πράσινες επενδύσεις που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας
-τη συμφωνία ενός ξεκάθαρου καθορισμένου στόχου για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% μέχρι το 2030.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!