Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή και 100.000 ευρώ για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη
[Ζούγκλα]: Ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή και 100.000 ευρώ για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη

[Ζούγκλα]: Ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή και 100.000 ευρώ για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη

Οι αμαρτίες του παρελθόντος… παιδεύουν ακόμη και σήμερα τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ ο καθένας, γλιτώνοντας τη φυλακή στο παρά πέντε, καθώς το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους με εγγυοδοσία 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον ξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος κρίθηκε επίσης ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα… Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» είπε ο συνήγορος του πρώην υπουργού και της συζύγου του, Γιάννης Παγορόπουλος, στο άκουσμα της απόφασης, και πρόσθεσε: «Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της».

Οικονομική αδυναμία όμως επικαλέστηκε και ο Νίκος Ζήγρας με τον συνήγορό του να υποστηρίζει: «Δεν του επαρκεί η σύνταξή του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών».

Και οι τρεις θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό της εγγυοδοσίας εντός 10 ημερών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!