Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Πέτσας: Πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρώπης υπήρξε αυτή η αντίδραση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις
[Ζούγκλα]: Πέτσας: Πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρώπης υπήρξε αυτή η αντίδραση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

[Ζούγκλα]: Πέτσας: Πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρώπης υπήρξε αυτή η αντίδραση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

«Είναι πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά που σε επίπεδο Ευρώπης υπήρξε αυτή η αντίδραση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Στα συμπεράσματα γίνεται ρητή αναφορά στα άρθρα 29 και 215 που αφορούν κυρώσεις. Είναι σαφές ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Ε.Ε. για να προστατεύσει τα συμφέροντά της» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Το κείμενο του κ. Μπορέλ είναι ακριβώς η απειλή, την οποία χρειαζόμαστε προκειμένου να συμμορφώνεται η άλλη πλευρά. Αυτό που έχει σημασία για εμάς, και από την πρώτη στιγμή το έχουμε πει, είναι να υπάρχει ένα αυστηρό πλαίσιο κυρώσεων -και τέτοιο είναι το πλαίσιο κυρώσεων, που έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τέλος Αυγούστου- ώστε η άλλη πλευρά να αντιλαμβάνεται ότι θα την πονέσει αν συνεχίσει την παραβατική της συμπεριφορά. Οι ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπαν ότι αυτά τα εργαλεία, -μεταξύ των οποίων και ο κατάλογος κυρώσεων του κ. Μπορέλ- είναι πάνω στο τραπέζι» είπε και πρόσθεσε ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας να συνεχίσει με συνέπεια την αποκλιμάκωση.

«Αν το κάνει αυτό, θα είμαστε σε θέση μέχρι τον Δεκέμβριο να πούμε ότι, πράγματι, δεν ήταν προσχηματική αυτή η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της Τουρκίας των τελευταίων εβδομάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!