Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Πέτσας: «Oι επόμενες επτά με δέκα ημέρες θα είναι πραγματικά δύσκολες»
[Ζούγκλα]: Πέτσας: «Oι επόμενες επτά με δέκα ημέρες θα είναι πραγματικά δύσκολες»

[Ζούγκλα]: Πέτσας: «Oι επόμενες επτά με δέκα ημέρες θα είναι πραγματικά δύσκολες»

«Λάθος βασικό, που να έλεγε κανείς ότι θα έπρεπε να κάνει αυτό και έκανε κάτι άλλο, δεν καταγράφεται αυτή τη στιγμή. Καταγράφεται όμως μια γενικότερη χαλάρωση, η οποία επήλθε κυρίως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή η χαλάρωση οδήγησε σε αυξημένα κρούσματα αρχικά σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Επισήμανε ότι τα μέτρα του lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι πιο αποτελεσματικά και, «δυστυχώς, αναγκάστηκαν να τα πάρουν σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης δυο τρεις εβδομάδες πριν από εμάς». «Εμείς είχαμε δυο τρεις εβδομάδες διαφορά όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας και μπορέσαμε ακόμη και σήμερα να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση» είπε και πρόσθεσε: «Απέναντι στη δραματική κατάσταση πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να πάρουμε δύσκολα μέτρα, να προειδοποιήσουμε τον κόσμο ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ότι θα υπάρξει πολύ αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας, ότι θα πρέπει να ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο. Αυτό αντιμετωπίζουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αν μπει κανείς σήμερα στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC και δει τον μέσο όρο των κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών για 100.000 κατοίκους, θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα και στα κρούσματα και στους θανάτους είναι πέμπτη ή έκτη από το τέλος μεταξύ 36 χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!