Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Περού: Ανοίγουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
[Ζούγκλα]: Περού: Ανοίγουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

[Ζούγκλα]: Περού: Ανοίγουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Οι Αρχές του Περού ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι θα λειτουργήσουν ξανά προοδευτικά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στο κράτος των Άνδεων, μήνες αφότου αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Μάτσου Πίτσου, αρχαία πόλη των Ίνκα, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μαγνήτης για τους ντόπιους και ξένους τουρίστες, θα ανοίξει ξανά από αύριο Σάββατο για τους κατοίκους της περιφέρειας του Κούσκο (νότια) και από την 1η Νοεμβρίου για τους υπόλοιπους Περουβιανούς και τους ξένους.

«Θα ανοίξουμε ξανά αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη) 18 μουσεία σε όλη τη χώρα, με τη δυναμικότητα (υποδοχής επισκεπτών να μειώνεται) στο 50%», ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτισμού, ο Αλεχάντρο Νέιρα, από τον προκολομβιανό ναό Πατσακαμάκ, νότια της Λίμας.

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, που έκλεισαν όταν άρχιζε η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, πριν από επτά μήνες, θα επιτρέπεται δωρεάν για τριάντα ημέρες. Σκοπός είναι να τονωθεί η δραστηριότητα, «σε πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο», τόσο στις περιοχές όπου βρίσκονται, όσο και στη χώρα συνολικά, εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού.

Θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας για τους επισκέπτες, με θερμομετρήσεις στις εισόδους, υποχρεωτική χρήση μασκών προστασίας, τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, τα γκρουπ να περιορίζονται στα οκτώ πρόσωπα και προϋπόθεση το κλείσιμο ραντεβού εκ των προτέρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!