Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Περισσότερα από 400 άτομα στις ομάδες των Ανώνυμων Αλκοολικών στην Ελλάδα
[Ζούγκλα]: Περισσότερα από 400 άτομα στις ομάδες των Ανώνυμων Αλκοολικών στην Ελλάδα

[Ζούγκλα]: Περισσότερα από 400 άτομα στις ομάδες των Ανώνυμων Αλκοολικών στην Ελλάδα

Τα «12 βήματα» της απεξάρτησης κάνουν όλο και περισσότεροι αλκοολικοί στη χώρα μας, οι οποίοι παίρνουν την απόφαση να ζητήσουν βοήθεια από την ομάδα Ανώνυμων Αλκοολικών.

Με αφορμή το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ανώνυμων Αλκοολικών (2 με 4 Οκτωβρίου στα Γρεβενά) ο Γιάννης, συντονιστής του συνεδρίου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι σήμερα τις συναντήσεις των ομάδων σε όλη τη χώρα παρακολουθούν 400 με 500 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία που διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 25 ελληνόφωνες ομάδες, 22 αγγλόφωνες, 1 ρωσόφωνη, 1 πολωνική και δύο διαδικτυακές μέσω Skype (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα), με μέλη μοναχικούς αλκοολικούς από περιοχές όπου δεν υπάρχουν ομάδες με φυσική παρουσία.

Όπως ανέφερε, την τελευταία διετία αυξήθηκαν οι ομάδες στη χώρα μας, μετά από τις ημερίδες που διοργάνωσαν οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί σε μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη), οι οποίες ανέδειξαν την ανάγκη των τοπικών κοινωνιών.

Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση των ομάδων και των αλκοολικών που καταφεύγουν σε αυτές, στο γεγονός ότι στη χώρα μας ο αλκοολισμός αναγνωρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό ως ασθένεια, “ σπάει” το ταμπού, με αποτέλεσμα να ζητούν περισσότεροι βοήθεια.

Οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί δέχονται στις ομάδες τους οποιονδήποτε επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή διάκριση ως προς τη φυλή, την οικονομική ή κοινωνική τάξη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού και η μεταφορά του μηνύματος σε όποιον πάσχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!