Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί η Λ. Μενδώνη
[Ζούγκλα]: Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί η Λ. Μενδώνη

[Ζούγκλα]: Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί η Λ. Μενδώνη

Περιοδεία στα νησιά της Δωδεκανήσου, Λέρο, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο, πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εξετάζοντας με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες, θέματα της αρμοδιότητας της. Στο πλαίσιο αυτό, χθες το βράδυ η υπουργός Πολιτισμού είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε η πορεία όλων των έργων του ΥΠΠΟ που εκτελούνται σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Σε συνάντηση που ακολούθησε στο Δημαρχείο Ρόδου, με τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τους συνεργάτες του, συζητήθηκε εκτενώς η Προγραμματική Σύμβαση για την μεσαιωνική πόλη με τον Δήμο Ρόδου και συμφωνήθηκε ότι η αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη στήριξη της Προγραμματικής Σύμβασης, επεκτείνοντας το αντικείμενο και τους στόχους αυτής.

Με την ευκαιρία της συνάντησης στην περιφέρεια, η υπουργός Πολιτισμού και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ανάδειξης του πρωτελλαδικού νεκροταφείου βρεφών στην Αστυπάλαια, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης, η επόμενη ομάδα έργων που αφορούν το νησί της Ρόδου, εστιάζοντας στη Λίνδο και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου (Μανδράκι).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!